top of page
Artistes pos 1
Flag of France.png

GORIZIA GUITAR ORCHESTRA

Gorizia Guitar orchestra_I_edited.jpg

Un espectacular conjunt de guitarres que va ser fundat l'any 1990 gràcies a l’entusiasme i l’amistat que uneix els seus membres.

Al llarg dels anys, l'orquestra s'ha establert a escala nacional i internacional, oferint concerts en moltes ciutats italianes i estrangeres (Àustria, República Checa, Eslovènia, Croàcia, Eslovàquia i Montenegro, Estònia, Finlàndia) i guanyant tres primers premis a concursos internacionals.

L'orquestra actualment compta entre els seus membres els millors guitarristes de tota la regió d’Itàlia i ha estat dirigida des de la seva fundació pel mestre Claudio Pio Liviero, recentment nombrat Cavaller de la República per mèrits artístics pel president de la República Italiana.

La Gorizia Guitar Orchestra ha publicat quatre Compact Disc amb els títols: “Cavatina”, “Vida Breve”, “Aranjuez” i - recentment - “Italian Concerts”, que inclou els concerts més famosos de Vivaldi i Giuliani.

Artistes pos 2

MATEO CAMISASSA

Mateo Camisassa_I.jpg

Guitarrista francès i recent guanyador del primer premi al concurs internacional de guitarra Villa de Petrer, un dels concursos amb més prestigi del món de la guitarra.

Una jove promesa que està arrasant a tots els concursos als quals es presenta i impressiona amb la seva tècnica i musicalitat. Un virtuós que tindrem el plaer d'escoltar a Cadaqués.

Artistes pos 3

ROGER TAPIAS

Roger_edited.jpg

Nascut a Barcelona, cursà els seus estudis musicals al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona amb el mestre Joan Furió, on va obtenir la llicenciatura de Professor Superior de Guitarra. Ha ampliat els seus estudis amb mestres com David Russell, Manuel Barrueco, José Tomas, Stefano Grondona, Alex Garrobé i Manel González, però especialment amb Alvaro Pierri amb qui ha realitzat un post grau a la “Universität für Musik und Darstellende Kunst Wien“ a Viena.

Ha actuat com a solista, amb grups de cambra i orquestra a Espanya, Europa i als Estats Units. En la seva trajectòria ha obtingut diversos guardons en concursos nacionals i internacionals, també ha fet enregistraments per ràdio i televisió.

L’any 2003 va ser seleccionat per El Instituto de la Juventud per participar dins el cicle INJUVE 2003, on va actuar en diversos circuits de música clàssica i contemporània d'arreu de l’estat, destacant els concerts pel Festival Internacional de música de Segovia i els realitzats al Teatro Conde Duque de Madrid.

L’any 2004 obté una beca de la Sociedad de Artistas, Intérpretes y Ejecutantes de España AIE per estudiar a la prestigiosa Berklee College of Music de Boston (Estats Units).

Actualment combina la seva tasca concertística amb la pedagògica; Roger Tapias és professor de guitarra al Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona.

Artistes pos 4

MARCEL TORRES

Marcel Torres_II.jpg

Marcel Torres és un jove talent de la guitarra. Nascut a Girona cursà els seus estudis musicals a l’Escola Superior de Música de Barcelona i acompanyat dels consells del mestre Àlex Garrobé, s’especialitzà en la interpretació de la música clàssica i, sobretot, contemporània.

Un enorme interès per tots els estils de música el porten a definir un perfil artístic eclèctic. Es nodreix dels móns del jazz, la música moderna, la música electrònica i la improvisació amb l’ajuda de músics com en Dani Pérez o Agustí Fernandez.

Aquest darrer any 2018, participa en projectes col·lectius com la Òpera Brúndibar del Teatre lliure amb la Orquestra Barcelona 216, el concert d'improvisació dirigida de l’Esmuc Ensemble a l’Auditori o el cícle de concerts “Silenci, fem música” del Museu de la Música de Barcelona.  En aquesta ocasió vindrà acompanyat del percusionista Edgar Massegú per oferir-nos un concert extraordinari.

Artistes pos 5

SAM BALLESTER

Sam Ballester_III.jpg

Inicia la seva marxa musical a l’Alt Empordà, Girona. Continua a Granada on comparteix estudis de guitarra flamenca, clàssica i jazz, i de llenguatge musical, harmonia i improvisació rebent classes de mestres com Emilio Maya, Pepe Armilla o David Defries.

Desenvolupa la seva activitat com a guitarrista flamenc, a la zona de Cap de Gata (Almeria), formant part de diversos grups i duos, com Ivy’enco o tiznao Flamenc, i col·laborant amb diversos artistes, que l’ajuden a incorporar elements d’altres músiques.

Té dos treballs; “Two nights in Cap de Gata” (guitarra i saxo) i “Munich” (tiznao flamenc), i la banda sonora d’un documental (“El camp dels ninots”).

Forma part del Col·lectiu Colombine, amb dues obres estrenades: “El tresor de Colombine”, adaptació d’un conte per a escoles de primària, i “Somnis de Carmen de Burgos”, obra de teatre flamenc dirigida pel bailaor i coreògraf Candi Román.

Artistes pos 6

EKATERINA ZÁYTSEVA

Ekaterina Záytseva, nascuda a Ginebra i establerta a Barcelona està considerada un dels talents més destacats de la seva generació. Les seves magistrals versions del gran repertori per a guitarra han estat elogiades unànimement per públic i crítica.

La seva formació ha transcorregut entre Moscou, Barcelona i La Haya, a on va obtenir el Master en Music Degree. Ha participat als festivals internacionals de guitarra espanyola més importants i ha estat premiada a nombrosos concursos nacionals i internacionals. Ha actuat a prestigioses sales de concerts com el Palau de la Música Catalana de Barcelona, la sala “Rajmáninov” de Moscou, Filarmónica de San Petersburgo, Auditori de Castellón o la Sala de la Radio Varsòvia. Te editats tres Cds: Intimo, Danzas Españolas i Carnaval.

Ekaterina Záytseva és una artista consagrada al cicle "Maestros de la Guitarra" de Barcelona, a on actua regularment tant com a solista com en diverses formacions.

Artistes pos 7

IZAN RUBIO

Izan_edited.png

Izan Rubio és un destacat guitarrista català que ha estat guardonat amb diferents premis a concursos internacionals de música com el Certamen Miquel Llobet a Barcelona, al Corelli-Savarez Chamber Music Competition a Àustria, al Valle i Laghi Guitar Competition and Festival, a Itàlia, i al Festival Internacional de Guitarra Ciutat d'Elx, entre d'altres.

Ha actuat a emplaçaments emblemàtics de la geografia catalana i ha estat programat per festivals i entitats de renom, com a músic solista i com a integrant fundador del Salzburg Guitar Trio També ha estat convidat a Catalunya Ràdio, el Canal 33 o la Xarxa de Comunicació Local a programes com Assaig General, Notes de Clàssica, La Sonora i Ben Trobats.

 

Actualment combina la seva activitat concertística amb la de docent i forma part del professorat de l'Escola de música i Conservatori de Música de Sabadell.

Artistes pos 8

DUO ARPEGI - François Ragot & Nathalie Mengual

DSC08026.JPG

Nathalie Mengual i François Ragot formen el Duo Arpegi. Un duet que s’acosta amb plaer al repertori que combina el so potent de la guitarra i el so càlid i vibrant del violoncel. Cordes polsades i fregades arriben a les nostres ànimes amb passió.

El primer àlbum del Duo Arpegi acaba de sortir “Arpeggiata” de la mà del segell "Nostrum Duo" i ens convida a compartir sensacions i emocions.

François Ragot és violoncel·lista i direcció artístic de "Mare Nostrum Musicae".

Format al Conservatori de Perpinyà i a la Royal College of Music de Londres, va obtenir el "Post Graduate Diploma" i el "Ivor James Prize". De tornada a Catalunya, va ser el violoncel principal de l'Orquestra de l'Empordà fins al 2001. 

Des del 2012 dirigeix ​​l’Orquestra Simfònica Regional de Canet-en-Roussillon i és convidat a dirigir-ne d’altres. Com a músic, és violoncel solista principal de la GIOrquestra de Girona, és convidat per a tocar com a solista  amb moltes orquestres arreu del món i com a pedàgog, imparteix classes de violoncel a França, Espanya i darrerament al Conservatori de Hanoï (Vietnàm). 

Nathalie Mengual és guitarrista i va estudiar al Conservatori de Música de Perpinyà i després va perfeccionar-se  al Conservatori de Montpeller, on va obtenir el Diploma de professora de guitarra i de música de cambra.
Té estudis de guitarra barroca i tiorba i l’any 2018 va obtenir el el diploma de Pedagogia Instrumental a l’Institut Superior d’Arts Aplicades de Toulouse.

DUO MARCEL TORRES & GLÒRIA VILA

Duo Marcel i Glòria.JPG

Dos joves talents gironins amb àmplia formació musical.

Amb la càlida veu de la cantant Glòria Vila i el talent a la guitarra de Marcel Torres, ens suggereixen un repertori variat, amb belles cançons i melodies arranjades per ells mateixos.

bottom of page